Tilaa asua ja elää

Aurinkoisella peltoaukealla Karkkilan Etelä-Tuorilassa on tohinaa. Uuteen kotiinsa on juuri muuttanut Peltosen perhe: äiti Elina, isä Mikko ja 3-vuotias tytär Ella.

Talon rakentaminen alkoi elokuussa 2014 ja vuoden 2015 kesäkuun puolivälissä sisätiloissa alkaa jo olla valmista.

– Kaikki on tapahtunut tosi nopeaan. Vuosi sitten asuimme vielä rivitalossa, mutta kun sopiva ja edullinen tontti sattui eteen, teimmekin talokaupat, kertaa Elina Peltonen.

Rakennusprojekti on sujunut nopeasti ja jouhevasti. Rakennusluvat ehtivät mukaan kesäkuun 2014 hakuun, lupa heltisi heinäkuun puolivälissä ja pohjatöitä tehtiin jo elokuussa. Talopaketti saapui lokakuussa. Peltosen perheen rakennusurakkaa rivakoitti myös se, että isovanhemmat pääsivät auttamaan rakennustöissä.

Paluumuuttajaperhe

Peltoset asettuivat Karkkilaan, koska molemmat vanhemmista ovat syntyperäisiä karkkilalaisia. Paluumuutto opiskelujen jälkeen takaisin kotikonnuille on Karkkilassa tavallista.

– Opiskelimme Helsingissä, mutta perheen perustamisen jälkeen Karkkila tuntui oikealta. Monet kavereistamme ovat muuttaneet tänne takaisin ja tietysti täällä ovat myös isovanhemmat, joista on ollut korvaamatonta apua lapsen hoidossa ja talon rakentamisessa, perustelee Karkkilan kotihoidossa työskentelevä Elina.

Lapsille Karkkila tarjoaakin turvallisen ympäristön kasvaa, sillä pienessä kaupungissa ihmiset tuntevat toisensa ja kaverista pidetään huolta.

Sijainti avainasemassa

Etelä-Tuorila valikoitui perheen asuinpaikaksi, koska asuinalue oli jo melko valmis ja Elinalla ja Mikolla oli selkeä käsitys, missä päin Karkkilaa he tahtoisivat asua. Tulevaisuudessa Ella aloittaakin saman koulun, kuin isoisoäitinsä aikoinaan.

– Tämä on siisti ja rauhallinen alue ja pihamme on aurinkoinen. Tontti on iso, 1 901 neliötä, eikä sillä tarvittu juurikaan pohjatöitä, joten rakentamaan päästiin helposti. Meitä houkuttivat myös kaunis järvenranta sekä lähellä oleva koulu, perustelee Espoon Otaniemessä diplomi-insinööriopintojaan viimeistelevä Mikko Peltonen.

Töihin hän hurauttaa Karkkilasta tunnissa, joten iltaisin ehtii vielä puuhastella Ellan kanssa yhtä ja toista.

Monipuoliset palvelut lähellä

Karkkila tarjoaa lapsiperheille kattavat palvelut. Peltoset kiittelevät erityisesti laadukkaita varhaiskasvatuspalveluja ja kouluja, joista heillä itselläänkin on kokemusta.

– Ella on yksityisessä päivähoidossa. Perhepäivähoitajat tekevät paljon yhteistyötä keskenään muun muassa ulkokerhoissa. Iltaisin olemme käyneet vauvojen tanssissa Pupulan päiväkodissa sekä tanssiopisto Vinhan kursseilla, listaa Elina.

Kiitosta saavat myös Karkkilan terveyspalvelut ja harrastusmahdollisuudet sekä viihtyisät ulkoilumaastot uimarantoineen ja leikkipuistoineen.

– Meillä ei ole paljon sairastettu, mutta kun apua on tarvittu, sitä on saatu. Ella on kiinnostunut luonnosta, joten on mukavaa, että metsät ja ranta ovat lähellä. Myös pyöräilymahdollisuuksia Karkkilassa on paljon, summaa Mikko.

Leppoisaa elämää mukavassa naapurustossa

Karkkilassa Peltoset viihtyvät hyvin. Kun he haluavat rentoutua, ajetaan Helsinkiin elokuviin tai shoppailemaan. Vain 20 minuutin ajomatkan päästä, Nummelasta, löytyvät myös isommat automarketit sekä yksityinen lääkäriasema. Vantaalle, Forssaan ja Lohjalle Karkkilasta ajaa myös alle tunnissa.

Tärkeintä on kuitenkin toimiva ja toiveiden mukainen koti, jonne mahtuu myös kyläilemään. Siksi valoisassa talossa on tilaa elää.

– Olemme olleet taloon todella tyytyväisiä. Halusimme tarkoituksella isot ja tilavat huoneet, joissa on kookkaat ikkunat. Näin tonttimme valoisuudesta pääsee nauttimaan niin paljon kuin mahdollista, hymyilee Elina.

Naapurustokin on toivottanut perheen jo tervetulleeksi ja Ellalle ovat löytyneet ensimmäiset leikkikaverit.

– Tämä on meille kotikaupunki ja juuremme ovat täällä. Se tuntuu hyvältä, Elina ja Mikko kiteyttävät.