Rauhallista ja lapsiystävällistä asumista

Karkkilan keskustan tuntumassa, mäntykankaisella harjulla kuuluu leikin ääniä. Turvallisella, lapsiperheiden suosimalla Aurinkorinteen asuinalueella pihoilla on tilaa temmeltää.

Janina Ojalan ja Janne Mäkisen perhe muutti Järvenpäästä Karkkilaan elokuussa 2013. Kummallekaan vanhemmista Karkkila ei ollut entuudestaan tuttu.

– Karkkila on rauhallinen ja kiva paikka lapsiperheille. Pohdimme myös muiden lähialueiden vaihtoehtoja, mutta Karkkilan edullinen ja iso tontti helppoine pohjatöineen vei lopulta voiton, sanoo Janina.

Valoisa ja tilava talo

Rakentaminen Karkkilaan sujui alun jälkeen sutjakkaasti, vaikka kumpikaan pariskunnasta ei tiennyt rakentamisesta aluksi mitään. Ensin paperien ja lupien määrä tuntui suurelta, mutta piirustusten hyväksyttämisen jälkeen kaikki sujui hyvin.

– Aloitimme rakentamisen kesäkuussa 2012 ja muuttamaan pääsimme juuri ennen koulujen alkua, elokuussa 2013, kertaa Janne.

Valoisa ja sievästi sisustettu talo on nyt valmis. Yläkerta on perheen neljän lapsen valtakunta, alakerrassa ovat yhteiset tilat ja vanhempien makuuhuone. Ruuanlaittoa ja leivontaa harrastaville vanhemmille iso ja viihtyisä keittiö on lähellä sydäntä.

Pihamaalla kutsuu lasten leikkipaikka keinuineen, hiekkalaatikoineen ja liukumäkineen. Turvallisessa metsänreunassa liikenne on hiljaista ja lapsilla tilaa leikkiä. Suurelle ja suojaisalle terassille taas mahtuu syömään isompikin porukka. Autotallissa onnistuvat pienet nikkarointityöt ja koiran kanssa pääsevät turvallisesti ulkoilemaan myös perheen lapset.

Lämmin vastaanotto

Ojalan ja Mäkisen perheeseen kuuluvat vanhempien lisäksi 12-, 11-, 6,- ja 2-vuotiaat lapset sekä Pinja-koira. Kuusihenkinen perhe on Karkkilan palveluihin tyytyväinen.

– Olemme viihtyneet hyvin. Kaikki palvelut ovat lähellä ja terveyskeskukseen saa ajan nopeasti. Lapsiperheille on paljon ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia ympäri vuoden, perustelee Janina.

Erityisen tyytyväinen hän on ollut seurakunnan ja Mannerheimin lastensuojeluliiton kerhoihin.

– Kun muutimme Karkkilaan, en tuntenut täältä ketään. Aloimme pienimpien lasten kanssa käydä kerhoissa ja saimme sieltä paljon ystäviä. Vastaanotto oli todella lämmin, Janina muistelee.

Kaverit ja koulut lähellä

Aurinkorinteen asuinalue on uusi ja lapsiperheiden suosima. Keskustaan palvelujen äärelle matkaa on vain kolmisen kilometriä ja naapurustossa riittää kavereita kaikenikäisille.

– Lapset ovat tykänneet asua täällä. Kaikille on löytynyt paljon kavereita ja on mukavaa, että he pääsevät kulkemaan naapuriin vaikka juosten, kiittelee Janne.

Koulua isommat lapset käyvät kolmen kilometrin päässä, uusitussa Nyhkälän koulussa. Myös uusia harrastuksia on Karkkilasta löytynyt. Perheessä harrastetaan muun muassa lento- ja jalkapalloa sekä kuvataidekoulua.

Vanhemmat käyvät töissä Karkkilan ulkopuolella. Viihtyisä tontti ja asuinympäristö ovat perheelle niin tärkeitä, että kulkeminen ei ole muodostunut esteeksi Karkkilassa asumiselle.

– Aurinkorinteen suuri ja aurinkoinen tontti sekä hyvät ja rauhalliset ulkoilumahdollisuudet ovat meille tärkeitä. Tämä on kuin pieni kylä. Ihanat naapurit ja paljon lapsia mutta myös omaa tilaa, vanhemmat suitsuttavat.